Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer
close

Manastirea Curtea De Arges

Manastirea Curtea De Arges

Mănăstirea curtea de argeș este o mănăstire din muntenia, românia. Ansamblul cuprinde catedrala episcopală, unul dintre cele mai celebre monumente de arhitectură din țara românească.

Iata cateva CV-uri de cuvinte cheie pentru a va ajuta sa gasiti cautarea, proprietarul drepturilor de autor este proprietarul original, acest blog nu detine drepturile de autor ale acestei imagini sau postari, dar acest blog rezuma o selectie de cuvinte cheie pe care le cautati din unele bloguri de incredere si bine sper ca acest lucru te va ajuta foarte mult

Biserica manastirea curtea de arges este unu dintre cele mai valoroase monumente ale arhitecturii romanesti din toate timpurile. In prezent au loc ample lucrari de restaurare. Inceputa in 1514 din vrerea lui.

Manastirea Curtea De Arges Sfanta Mucenita Filofteia Si Legenda Mesterului Manole Blog De Calatorii
vizitati articolul complet aici : http://blogdecalatorii.ro/manastirea-curtea-de-arges-sfanta-mucenita-filofteia-si-legenda-mesterului-manole/
In imediata apropiere a manastirii curtea de arges se inalta noua catedrala arhiepiscopala, ce va purta hramul sf. Descriere cu multe imagini, localizare, gps, contact. Contact manastirea curtea de arges on messenger.

It is part of argeș county.

Biserica manastirea curtea de arges este unu dintre cele mai valoroase monumente ale arhitecturii romanesti din toate timpurile. Purtand hramul adormirea maicii domnului, manastirea curtea de arges este unul dintre cele mai importante locuri de rugaciune si pelerinaj din partea sudica a tarii. Mănăstirea curtea de argeș este o mănăstire din românia, situată în orașul curtea de argeș.

Ansamblul cuprinde catedrala episcopală, unul dintre cele mai celebre monumente de arhitectură din țara românească. Legenda mesterului manole de care este legat numele manastirii curtea de arges spune ca domnitorul tocmise pe cei mai mari mesteri pentru a ridica lacasul de cult. Pictura interioară, realizată de zugravul dobromir, a fost terminată în anul 1526, în timpul domniei lui radu de la afumați.

Manastirea Curtea De Arges
vizitati articolul complet aici : http://www.99tour.ro/timp-liber/curtea-de-arges/manastire/manastirea-curtea-de-arges-126
Ansamblul cuprinde catedrala episcopală, unul dintre cele mai celebre monumente de arhitectură din țara românească. Legături spre harta obiectivelor turistice din curtea de xvii, se află în colecția de obiecte de artă bisericească din mănăstirea curtea de argeș. „exteriorul este mult mai frumos decât interiorul, a notat.

Astfel ca cei care vizitează pentru prima dată acest edificiu vor să cunoască mai întâi frumoasa legendă a meșterului manole.

It is part of argeș county. Urmând minunatul bulevard cu tei bătrâni de sute de ani, ajungeţi la porţile mănăstirii care patronează întregul oraş. Mânăstirea curtea de argeș este ctitorită la cererea lui neagoe basarab de către manole împreună cu meșterii și zidarii săi.

Legături spre harta obiectivelor turistice din curtea de xvii, se află în colecția de obiecte de artă bisericească din mănăstirea curtea de argeș. Inceputa in 1514 din vrerea lui. Istoric mănăstirea curtea de argeș.

Https Encrypted Tbn0 Gstatic Com Images Q Tbn And9gctt8pf3byvthgcpot6 Sgbpwix Zva7ft3wf4g4fpkdcgahfjd8 Usqp Cau
vizitati articolul complet aici : https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTT8Pf3BYVTHgCPoT6_sGBpWIx-ZVa7FT3Wf4G4FpKDCGahfJD8&usqp=CAU
Inceputa in 1514 din vrerea lui. Ctitorită de neagoe basarab, domn al țării românești între 1512 și 1517, mănăstirea curtea de argeş reprezintă o adevarată capodoperă a arhitecturii româneşti, iar legenda ridicării sale nu face decât să îi sporească. Biserica manastirea curtea de arges este unu dintre cele mai valoroase monumente ale arhitecturii romanesti din toate timpurile.

Printre altele, ansamblul cuprinde biserica episcopală, unul dintre cele mai celebre monumente arhitectonice medievale din țara românească.

Legenda mesterului manole de care este legat numele manastirii curtea de arges spune ca domnitorul tocmise pe cei mai mari mesteri pentru a ridica lacasul de cult. Mânăstirea curtea de argeș sau mânăstirea lui neagoe basarab (cum i se mai spune) este construită cu siguranță pe un loc sacru, un loc pe acesta conducea o echipă mixtă de constructori creștini și musulmani, echipă pe care o va aduce și la curtea de argeș, aspect relevat de cheia de. Ansamblul cuprinde catedrala episcopală, unul dintre cele mai celebre monumente de arhitectură din țara românească.

Posting Komentar untuk "Manastirea Curtea De Arges"